Regisztráció|Bejelentkezés|Elfelejtett jelszó

Who the … is Blogi? ;)

szerző: |2015. február 5. 15:08:41, Gerlos (Ausztria)|módosítva: 2015. február 5. 15:08:22

Who the … is Blogi? ;) Mivel hála Istennek és persze kedves ismerőseim kitartó ajánlásainak egyre többen olvassák a blogot olyanok is, akikkel személyesen még nem volt szerencsém megismerkedni, felmerült az igény, hogy jó lenne ha némi háttér-információval szolgálnék magamról.

Tehát, amit érdemes tudni rólam, már akit érdekel egyáltalán: 37 éves múltam, 20 éves vendéglátós múltamból az utolsó 8 évet Ausztriában töltöttem felszolgálóként. Állomáshelyeim közt szerepelt már Tirol, Karintia és Felső-Ausztria szépségeit is sikerült felfedezem az elmúlt nyáron 6 hónap alatt. Sok szempontból szerencsésnek mondhatom magamat, hiszen hosszú évek óta azzal foglalkozhattam, amit nagyon szeretek csinálni, és gyönyörű helyeken dolgozhattam. Májusban lesz két éve, hogy baráti unszolásra és férjem technikai tudását alapul véve blogot kezdtem írni kinti életemről, munkámról, kalandjaimról. Kicsit más formában folytatni szeretném azután is, hogy idén ősszel végleg befejezem az ausztriai szezonmunkát, s egyúttal a vendéglátós múltat is magam mögött hagyom.

Alapvetően vidám természetű, jó humorú nőszemélynek tartom magamat, aki szeret emberek közt lenni, beszélgetni, jönni-menni, pörögni, szervezkedni, segíteni másoknak ahol tud. Ezek szinte mindegyike pedig alapeleme a munkámnak, nem csoda tehát ha jól érzem magamat a bőrömben. ;) Hamarosan a vendéglátást valami másra cserélem, mert a saját magam főnökeként szeretném élni az életemet a jövőben. Otthon, Magyarországon. Egészen pontosan Győrben. :) Ezért úgy döntöttem, hogy új szakmát tanulok, de nem az iskolapadba visszaülve, hanem valóságos, élő környezetben, úgymond a gyakorlati életben. Akit érdekel miről van szó, nagyon szívesen mesélek róla személyesen. ;) Gondolom azt magatoktól is kitaláltátok, hogy maradok emberekkel körülvéve, és továbbra is a nyüzsgés jellemzi majd az életemet, csak ezután kicsit más formában. :)

Nem titok, hogy én sem hordtam mindig rózsaszín szemüveget, de mióta igen, azóta igyekszem másokat is meggyőzni ennek hasznosságáról. Vannak persze sajnos még a saját közvetlen környezetemben is, akik ezen kezdeményezésemnek makacsul ellenállnak, s bármilyen nehéz is ezt elfogadnom, mára rájöttem, hogy ott nem tehetek mást, mint reménykedve várom, hogy hamarosan észbe kapnak ők is. ;) Maguktól, merthogy a változtatás igényének belülről kell jönnie. Senkit nem menthet meg az ember saját magától... :P Maximum jó példával járhat elöl, de sajnos van akinek még ez sem ér semmit... :( Nincsen semmi hangzatos címem, mint „life-coach”, netán gondolkozásfejlesztő tréner, mindössze egy átlagember vagyok, aki hosszú évek során kitapasztalta, hogy a pozitív lelki beállítottság mekkora változásokat képes előidézni az ember kapcsolataiban, munkájában és egyáltalán az élet bármilyen vonatkozásában.

Who the … is Blogi? ;)Én személy szerint ennek köszönhetem többek közt az elmúlt években kötött értékes ismeretségeimet, sok barátságomat és nem utolsósorban életem legfantasztikusabb munkahelyét is, a gerlosi Milchbart, ahonnan sokan személyesen ismerhettek már engem. És amit vérző szívvel hagyok itt idén októberben, de biztosan tudom, hogy újra és újra vissza fogok majd térni – vendégként. ;) Mert a hely, a főnökség és az érzés felejthetetlen. 20 év alatt sosem éreztem egyetlen munkahelyemen sem, amit itt. Hogy maximálisan megbecsülnek, hogy egy olyan csapat része lehetek, ahova öröm tartozni, akikkel még a legnagyobb rumli közepette is jó a hangulat munka közben. Ahol az átutalt fizetésem mellé ilyeneket ír a főnökség megjegyzésként: „Te vagy az egyik oka annak, hogy a Milchbar csapata a világ legjobb csapata”. Ahol szezonnyitó és záró közös bulikat szerveznek az egész bandának, hol bowling partit, hol szánkós „túlélőtúrát”, hol reggeltől késő délutánig tartó apres ski-zést. ;) Boldog vagyok, hogy ennek a családnak dolgozhattam az elmúlt 8 telemen és a külföldi munkától való búcsúzásképp teljesülhetett az a kívánságom is, ami az első ittlétemkor fogalmazódott meg bennem: hogy eltölthessek egy nyarat is ebben a csodaszép kis faluban. ;)

Visszakanyarodva pedig a Milchbarról zengett dicshimnusz előtti témához, ami az élethez való megfelelő hozzáállást illeti, természetesen nem állítom, hogy az én rátám állandó jelleggel 100%-osnak mondható, de mindenesetre igyekszem! A kivételek pedig, amellett hogy erősítik a szabályt, elrettentő példaként is szolgálhatnak számomra. :) Illetve kitűnő alapanyagként a bloghoz, hiszen eddigi visszajelzéseim alapján a nem kimondottan jókedvemben alkotott bejegyzéseim olvasása is inkább mosolygásra szokta késztetni az embereket, mint bosszankodásra. Mikor lepötyögöm az ilyen eseteket, általában én is már csak nevetni szoktam magamon és a következő alkalommal eszembe jut, milyen felesleges apróságokon felhúznia magát az embernek.

Összefoglalva tehát mit kapnak akik megtisztelnek engem rendszeres látogatásukkal? Jó hangulatú beszámolót egy ausztriai magyar vendéglátós mindennapjairól, némi képanyaggal fűszerezve s az Oszták info menüpontban praktikus tanácsokat azok számára, akik régebb óta fontolgatják, hogy kipróbálják magukat a határon túl, netán soraimat olvasva gyűjtötték össze a bátorságot, hogy nekifussanak az immár nem is olyan ismeretlennek.

Olvassatok tehát továbbra is és ajánljatok bátran azok figyelmébe, akikről úgy gondoljátok bármilyen formában profitálhatnak a nálam megjelentekből vagy a velem való ismeretségből. Lájkoljatok és kövessetek a facebook-on is ha tetszik amit csinálok és keressetek meg nyugodtan a lenti "Impresszum, kapcsolat" menüben megadott e-mail címemen, amennyiben úgy gondoljátok van bármi, amiben a segítségetekre lehetek. :) És mindenekelőtt mosolyogjatok amennyit csak tudtok, mert úgy minden sokkal könnyebb! :D

Facebook-funkciók Blogi.hu Apps alkalmazással

« előző
Van 5 perced a jövődre?

következő »
Az én titkom

Gerlos Milchbar változás pozitív gondolkodás segítség ausztriai munka Győr mosoly vállalkozás

Ugrás az oldal tetejére

ausztriai munka(45) munkakeresés(26) Ausztria(23) nyelvtudás(23) munkatapasztalat(22) étterem(18) hotel(16) Karintia(15) kirándulás(15) vendég(14) Tirol(14) Gerlos(13) segítség(12) Facebook(12) konyha(12) Milchbar(11) fizetés(10) nyár(10) Zillertal(9) Ossiacher See(9) szezonkezdet(8) tópart(7) tél(7) vállalkozás(7) változás(6) gyakorlat(6) buli(6) személyzeti szállás(6) szakképesítés(6) Mayrhofen(6) személyiségfejlesztés(5) önmegvalósítás(5) kollégák(5) nyelvtanulás(5) köszönet(5) élőzene(4) zenekar(4) állásinterjú(4) időjárás(4) Bécs(4) étlap(4) Magyarország(4) Olaszország(4) strand(3) pozitív gondolkodás(3) vakáció(3) felkészítés(3) interjú(3) Achensee(3) park(3) német(3) magyar néptánc(3) Dél-Tirol(3) szezonvég(3) család(3) tánc(3)

Adatkezelési tájékoztató|Impresszum, kapcsolat|Gyakran ismételt kérdések

Honlapunkat a következő böngészőkhöz optimalizáltuk:
Apple Safari 5.1.7+ Google Chrome 26.0.1410.64+ Internet Explorer 8.0+ Mozilla Firefox 20.0+ Opera 12.15+

Copyright © 2013-2019 blogi.hu v1.62 - Minden jog fenntartva!