Regisztráció|Bejelentkezés|Elfelejtett jelszó

Van 5 perced a jövődre?

szerző: |2014. október 20. 15:11:56, Vorderstoder (Ausztria)|módosítva: 2014. október 20. 15:25:20

Van 5 perced a jövődre? Ígéretemhez híven – bár kicsit hosszú szünet után – jelentkezem újabb írásommal a külföldre készülők számára. Halmosi Ákos, a Merj belevágni weboldal megálmodója és kivitelezője, két remek internetes kiadványt állított össze segítségként azok számára, akik sikeresen szeretnének külföldi állásra pályázni. Korábban már olvashattatok nálam a blogon egy másik e-könyvről, melynek címe azonos a fiatalember weboldalával: Merj belevágni!. Ezúttal a sikeres állásinterjúhoz ad ötleteket egy rendkívül jól megszerkesztett és minden részletre kiterjedő anyagban. Ami nekem legjobban tetszett az összeállításban, hogy nem hiányzik belőle semmi fontos információ, mégsem ragozza túl az adott témát, s ezért könnyen, gyorsan átolvasható és követhető. Azok számára nagy segítség, akik külföldi munkakeresésre adják a fejüket, s szeretnének minél hamarabb sikerrel túlesni az állásinterjún s munkába állni a vágyott pozícióban.

A fiatalember saját tapasztalatai alapján írta meg kiskalauzát, s egyetlen fontos részlet felett sem siklott el. Szó esik először is a nyelvtudás fontosságáról – mely nálam is állandóan visszatérő téma az írások között -, megemlíti a megfelelő szakmai képzettséget, és az önéletrajznál illetve ajánlólevélnél „külcsín és belbecs” témában is ad néhány megszívlelendő tanácsot.

Könyvének második fejezete magával az állásinterjúval foglalkozik, s 10 pontra lebontva egyszerűen és érthetően, praktikus ötletek alkalmazását javasolja a munkakeresők részére.

Amit a szerzőről érdemes tudni: másfél évtizeddel ezelőtt került kapcsolatba a külföldi munkavállalással és 4 évet töltött el távol a hazától, de hazatérése után is ezen a területen tevékenykedik tovább azóta is. Létrehozta a korábban már említett Merj belevágni elnevezésű weboldalt, s számtalan fiatalnak segített már az elmúlt évek során abban, hogy azok mielőbb értékes, nyelvet beszélő, jól képzett munkaerőként helyezkedhessenek el hosszabb-rövidebb időre külföldön.

Ákos célja elsősorban az, hogy mutasson egy lehetőséget azok számára, akik úgy érzik, hogy a külföldi tapasztalatszerzés nem egyenlő Magyarország cserbenhagyásával, akik hisznek abban, hogy a kint megszerzett tapasztalat, nyelvtudás, szellemi és anyagi tőke hazaáramlása igenis jó hatással van a magyar gazdaságra. Akik hisznek abban, hogy a nagyvilágban szerzett tudás, nyitottság és szemlélet, hosszú távú befektetés és az elültetett magok kihajtanak.

Ezenkívül szeretné azt is, ha a hazatérők a kinti évek során megtakarított pénzüket okosan és célszerűen tudnák befektetni, kamatoztatni. A Merj Belevágni! projekt küldetése létrehozni egy olyan védőhálót, amely mind a külföldi munkára vállalkozóknak, mind az onnan hazatérőknek biztonságot ad. Hogy a felkészüléskor a jelöltek ne fussanak bele felesleges, pénzrabló tréningekbe, hogy a kiutazáskor ne legyen lutri, hogy lesz-e munka vagy nem, hogy 10 év után ne pár százezer forintos megtakarítással kelljen hazatérni…

Részemről mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani egyrészt, hogy merjen belevágni, másrészt, hogy a felkészüléshez használja fel Ákos könyvét és vegye igénybe a cég szolgáltatásait. Mert ez egy olyan befektetés, ami hamarosan kamatostul megtérül.

Akinek felkeltették érdeklődését a fenti sorok, itt olvashat bővebben a kiadvánnyal kapcsolatban: 5 percben a jövőd.

Facebook-funkciók Blogi.hu Apps alkalmazással

A fenti íráshoz kapcsolódó blogbejegyzés:

- Kedves külföldön kitörésre készülők! :)

« előző
Kedves külföldön kitörésre készülők! :)

következő »
Who the … is Blogi? ;)

ajánlás felkészítés kiadvány munkakeresés munkatapasztalat segítség vállalkozás Merj belevágni! 5 percben a jövőd

Ugrás az oldal tetejére

ausztriai munka(45) munkakeresés(26) Ausztria(23) nyelvtudás(23) munkatapasztalat(22) étterem(18) hotel(16) Karintia(15) kirándulás(15) vendég(14) Tirol(14) Gerlos(13) segítség(12) Facebook(12) konyha(12) Milchbar(11) fizetés(10) nyár(10) Zillertal(9) Ossiacher See(9) szezonkezdet(8) tópart(7) tél(7) vállalkozás(7) változás(6) gyakorlat(6) buli(6) személyzeti szállás(6) szakképesítés(6) Mayrhofen(6) személyiségfejlesztés(5) önmegvalósítás(5) kollégák(5) nyelvtanulás(5) köszönet(5) élőzene(4) zenekar(4) állásinterjú(4) időjárás(4) Bécs(4) étlap(4) Magyarország(4) Olaszország(4) strand(3) pozitív gondolkodás(3) vakáció(3) felkészítés(3) interjú(3) Achensee(3) park(3) német(3) magyar néptánc(3) Dél-Tirol(3) szezonvég(3) család(3) tánc(3)

Adatkezelési tájékoztató|Impresszum, kapcsolat|Gyakran ismételt kérdések

Honlapunkat a következő böngészőkhöz optimalizáltuk:
Apple Safari 5.1.7+ Google Chrome 26.0.1410.64+ Internet Explorer 8.0+ Mozilla Firefox 20.0+ Opera 12.15+

Copyright © 2013-2019 blogi.hu v1.62 - Minden jog fenntartva!