Regisztráció|Bejelentkezés|Elfelejtett jelszó

Megnyílt a síszezon Gerlosban!

szerző: |2014. január 9. 15:31:22, Gerlos (Ausztria)|módosítva: 2014. január 9. 15:32:29

Megnyílt a síszezon Gerlosban! Aktív résztvevői voltunk természetesen mi is, 3 napos ízelítőt adva az új Milchbar-Schwimm-Dream-Team tagoknak abból, hogy mi is vár rájuk majd a tél hátralévő részében. Ami ezen a hétvégén úgymond zanzásítva került „tálalásra”, az a későbbiekben némileg bővített változatban lesz élvezhető. Értem ezalatt, hogy a legutóbb csak csütörtöktől-szombatig, és mindössze napi kb. 4 esti órán át tartó pörgés a mostani hétvégétől állandósulni fog. Rossz idő esetén pedig egész naposra hosszabbodik... :) Magyarra lefordítva ez annyit tesz, hogy a csúcsban a reggel 10 órás nyitástól az este fél 10-es konyha zárásig az egység kihasználtsági mutatója vetekedni fog egy szardíniás dobozban található zsúfoltsággal. Azt hiszem sikerült eléggé árnyaltan megfogalmaznom a tényt. :) Aki vendégünk volt már korábban, az pontosan tudja, hogy cseppnyi csúsztatás sincs a szavaimban. Aki még nem, vagy netán nem hiszi - járjon utána! :)

A múltkori blogbejegyzésemben már említett ismerkedési est során igyekeztünk új konyhafőnökünket felkészíteni arra, mi vár rá az elkövetkező hónapokban. Némi kétkedést láttam a szemében, amit én magyarra úgy fordítottam le magamnak, hogy „köszi az infot, de majd hiszem, ha látom”. Ahogy a már 3 éve itt dolgozó másodszakácsunktól nem sokkal később megtudtam, a bajor chef tekintete csehül is ugyanazt jelentette, mint a mi nyelvünkön. Nos rendben. Emlékeztek még a reklámra pár évvel ezelőttről? „Fénykép, csomag – én szóltam!” :D

és a zenekar csak játszott...S ha már szezonnyitó hétvége – az igazsághoz hozzátartozik, hogy leírjam azt is, kellemes kötelességünknek tettünk eleget szombat este. Főnökasszonyunk invitálásának engedve néhányan elmentünk ugyanis vele munka után meghallgatni a remek zenét játszó Someone Else zenekart, s a szabadtéri koncert örömére természetesen a forraltbor-ivás remek szokásának is örömmel hódoltunk. Évek óta ígérgettük már amúgy a fiúknak, akik mindig nálunk esznek, hogy egyszer meghallgatjuk őket, de mindeddig valahogy nem jött össze a dolog. Mondjuk végül is én még csak 7. telemet töltöm Gerlosban, szóval annyira nem vészes a dolog. :D Mivel kis csapatunk egy része volt olyan szerencsés, hogy másnap 7 óra körül már mehetett reggeliztetni az apartmanok vendégeit, ezért az eredeti terv a következő volt: szigorúan egy ital elfogyasztása, némi jókedvű zenehallgatással körítve. Hazasétálás, lefekvés, alvás.

Nos. A Milchbarról többek közt azt kell tudni első és legfontosabb infoként, amit én már a kezdő szezonomban megtanultam, hogy az előzetes tervek itt többnyire hamar módosulnak... Legyen szó az asztalok elosztásáról a karácsonyi foglalások esetében, netán arról, hogy az ember munkába állás előtt nyugodtan megebédel, addig bezárólag, hogy az osztrák népviseletben pompázó, bájosan mosolygó alkalmazott minden egyes agyatlan mélyföldi vendéggel szemben megőrzi a hidegvérét. És még sorolhatnám. A szabály tehát természetesen a szabadidős programok esetében is maradéktalanul alkalmazható. Sejtitek mi következik, ugye? A fent olvasottak fényében gondolom nincs szükség különösebben élénk fantáziára ahhoz, hogy elképzeljétek a következőket. Miután éjfélkor vége lett a koncertnek, Tina meginvitált minket A helyi discoba. Igen, sejtem, hogy már bólogattok magatokban, pedig még le se írtam: EGY ITALRA. :D Ami mondjuk már nem forralt bor volt, s mivel aznap a reggeli utáni étkezéseim érdekes módon kimaradtak, ezért már elég lelkesen tudtam vigyorogni a fotón, amit az egyik vendég készített rólunk a főnökasszony kérésére. A kép természetesen hála Tinának azonnali hatállyal a facebook-on kötött ki, mégpedig a következő szöveggel „Hoppala! im Country Club gelandet....” Volt is nagy öröm az ismerősök közt, mire hazaértem sikerült a férjemnek és egész családjának megtalálni a „like” gombot a fotó alatt. ;)

lelkes különítményünk :)Kedves szobalányunkkal hajnali egy körül éreztük, hogy ideje lassan angolosan távoznunk, ha még szeretnénk kicsit aludni a másnapi műszak előtt, de a kinti nagy hideg és a koncerten elfogyasztott 3 forralt bor arra ösztönzött minket, hogy előtte még keressük fel a mosdót. Ami Gerlosban Country Club szinten nem is bizonyul mindig olyan egyszerű feladatnak. Rezgett a léc, de azért sikerült megoldani a feladványt, a visszaút a kabátokig pedig már sima volt, mert főnökasszony egy karton 2cl-es vegyes ízesítésű borzalommal a kezében utat tört nekünk a tömegen keresztül. Közben a korábban nálunk vacsorázó törzsvendégek közt jobbra-balra kínálgatta a doboz tartalmát, amiből mi már korábban Tündivel kiragadtuk a nekünk tetsző mintadarabokat. Nincs mit szépíteni, ha hasonló nehéz döntést kell hoznom, többnyire színre megyek, amiből is kedvencem a kék. Be kell vallanom ezúttal nem biztos, hogy ez volt a nyerő ötlet. A Luxus Lakritz névre hallgató nedű ugyan a még éppen iható kategóriába tartozott, de azért választási szokásaimat lehet, hogy kénytelen leszek a közeljövőben felülvizsgálni. Vajon milyen 20%-os alkoholtartalmú ital hozható létre az édesgyökér névre hallgató gyógynövényből, mit gondoltok? Igen – egy folyékony, azúrszínű Negro. Mondjuk bajor konyhafőnökünk sem tűnt maradéktalanul elégedettnek a nyereményével, ami már nem emlékszem, hogy Bubble Gum vagy American Popcorn névre hallgatott vajon, de azt hiszem tulajdonképpen nincs is jelentősége a dolognak. A különbség úgy gondolom elenyésző. Nos, részünkről kedves kolléganőmmel ez volt a záróitalunk éjjel negyed kettőkor, búcsút vettünk vigyorgó munkatársainktól, felnyaláboltuk a főnökasszony kabátját, megkerestük őt magát is a törzsvendégek gyűrűjében, majd a reggeli műszak angolosan távozott a Milchbar irányába. Másnap pedig mindhárman frissen, üdén és kipihenten vettünk részt az erősen másnapos vendégek reggeliztetésében. Jól van na, egy kis viccelődés azért belefér így a végére, nem? :P

Facebook-funkciók Blogi.hu Apps alkalmazással

« előző
„Indul a mandula!” ;)

következő »
Beszámoló az Ausztriában töltött szabadnapmentes ünnepekről

ausztriai munka szezonkezdet élőzene Facebook Gerlos Milchbar buli tél zenekar Tirol

Ugrás az oldal tetejére

ausztriai munka(45) munkakeresés(26) Ausztria(23) nyelvtudás(23) munkatapasztalat(22) étterem(18) hotel(16) Karintia(15) kirándulás(15) vendég(14) Tirol(14) Gerlos(13) segítség(12) Facebook(12) konyha(12) Milchbar(11) fizetés(10) nyár(10) Zillertal(9) Ossiacher See(9) szezonkezdet(8) tópart(7) tél(7) vállalkozás(7) változás(6) gyakorlat(6) buli(6) személyzeti szállás(6) szakképesítés(6) Mayrhofen(6) személyiségfejlesztés(5) önmegvalósítás(5) kollégák(5) nyelvtanulás(5) köszönet(5) élőzene(4) zenekar(4) állásinterjú(4) időjárás(4) Bécs(4) étlap(4) Magyarország(4) Olaszország(4) strand(3) pozitív gondolkodás(3) vakáció(3) felkészítés(3) interjú(3) Achensee(3) park(3) német(3) magyar néptánc(3) Dél-Tirol(3) szezonvég(3) család(3) tánc(3)

Adatkezelési tájékoztató|Impresszum, kapcsolat|Gyakran ismételt kérdések

Honlapunkat a következő böngészőkhöz optimalizáltuk:
Apple Safari 5.1.7+ Google Chrome 26.0.1410.64+ Internet Explorer 8.0+ Mozilla Firefox 20.0+ Opera 12.15+

Copyright © 2013-2019 blogi.hu v1.62 - Minden jog fenntartva!