Regisztráció|Bejelentkezés|Elfelejtett jelszó

„Life will never be the same”

szerző: |2015. március 30. 5:00:00, London Gatwick|módosítva: 2015. április 9. 23:30:26

„Life will never be the same” Ülök a reptéren, várva hogy becsekkolhassak és keresem a szavakat. Ami normál esetben nem túl sűrűn fordul elő velem. :P S nem olyan nyelvi nehézségekkel küzdök, amik Londonban várnak valakire, aki 20 éve alig beszélt angolul. Hisz a bő egy órás utat az indiai sofőrrel végigcsevegtem a taxiban. :) Magamat is meglepve ezen teljesítménnyel – hiába a négynapos angol nyelvi környezet azért nem múlt el nyomtalanul. ;) Tonyék megmondták: „az élet sosem lesz már többet ugyanaz!”

S hogy ki az a Tony? Egyes számú példaképem, Anthony Robbins, az az ember, akinek pár éve olvastam egy vékonyka könyvét, melynek címe az volt: „Egy barát üzenete” Amit egyébként most Londonban megvettem angolul is, motiválandó magamat a nyelvtanuláshoz. És amit az elmúlt időszakban én is megosztottam több barátommal. Ahogy a mostani élményeimet is szeretném, Tony Robbins 4 napos „Szabadítsd fel a belső erőd!” c. szemináriumáról, ami után az élet már sosem lesz olyan, mint azelőtt volt. ;) :) :D. S nem csak a barátaimmal szeretném megosztani, hanem akivel csak lehet. Mármint azzal, akit érdekel. Mert persze vannak körülöttem fejcsóválók, irigykedők („de jól megy neki, hogy ilyenekre szórja a pénzét”), megvetően legyintők. Szerencsére kisebbségben és fogyóban... ;)

De hogy képes az ember vajon leírni egy érzést, amiről csak szuperlatívuszokban lehetséges beszélni? Hogy tudnék elmagyarázni ilyesmit azoknak, akiknek még nem volt részük hasonlóban? Azért valahogy mégiscsak megkísérlem visszaadni legalább egy részét a kinti élményeknek. Induljunk ki a rendezvény elnevezéséből: Szabadítsd fel a belső erőd! Azt hiszem nem túlzok nagyon, amennyiben azt állítom, hogy a hozzám hasonlóan gondolkodók számára egy varázsige rejlik ebben a mondatban. Egy új élet ígérete, megszabadulás régi berögződésektől, félelmektől, melyeket kivétel nélkül mindannyian magunkban hordozunk mélyen legbelül, sokszor öntudatlanul. Gyerekkorunk óta. Más és más témában. Ki a tehetségét kérdőjelezi meg előszeretettel, ki azt nem meri elhinni magáról, hogy anyagi függetlenséget érhet el, vagy boldog családja lehet. A 4 napos szeminárium remek lehetőség továbbá arra is, hogy az ember tágítsa az ún. komfortzónáját, hiszen az igazi élet mindig azon kívül kezdődik. ;) S aki ezt felismeri és elindul az úton, az hamarosan megtapasztalhatja, hogy a lehetetlen nem létezik. Hogy át lehet menni egy 600-2000 fok között izzó parázsszőnyegen úgy, hogy az ember talpa nem ég meg. Nincs rá tudományos magyarázat, de tény, hogy mindössze a megfelelő állapot elérésével gyerekjáték kivitelezni ezen feladatot. S attól kezdve, hogy átértél mindörökké Tiéd az érzés, hogy ha ezt meg tudtad csinálni, ezután kerülhet veled szembe bármi az életben, nem lesz számodra leküzdhetetlen akadály.

„Life will never be the same”És a java még csak ezután következik. Három további felejthetetlen napot kapsz fantasztikus emberek társaságában, csodálatos előadóktól. A hangulat pedig amiben részed van a szeminárium alatt végig, nekem a legjobb várakozásaimat is bőven felülmúlta. Akik nem voltak ott gyanítom most a fejüket ingatva olvassák mikor azt írom: az átélt érzelmek, hangulatok akár szívdobbanásnyi idő alatt képesek változni, rendkívül széles skálán mozogva. A legmélyebb kétségbeesés átélésétől egészen egy rockkoncert extázisát lepipáló őrületig mindenben van része annak, aki úgy határoz, hogy belevág élete legnagyobb kalandjába. ;) Megtanulja, hogyan tudja úgy megváltoztatni a teste állapotát döbbenetesen rövid idő alatt, hogy ugyanazon kérdés feltevését követően 5 percen belül az első verziónál klasszisokkal reményteljesebb választ kapjon – önmagától.

S a fentieket felsorolva még csak a program hivatalos része került szóba. Nem tértem ki azokra a fantasztikus emberekre, akik folyamatosan körülvesznek a 4 nap alatt, akikkel öröm minden együtt töltött perc. Akikkel együtt sírsz és nevetsz, akikkel túlzás nélkül sokszor azt érzed, hogy együtt dobban a szívetek. S ezen emberek nagy részét alig több, mint 48 órája ismerted meg. Akik mellett elszalad a napi 10-12 órás előadás, és akikkel esténként még együtt maradtok megbeszélni az aznapi élményeket. Nem azért, mert ez a házi feladat. Hanem mert ettől még jobban érzitek magatokat. Megosztjátok egymással kinek mit hozott az életébe az adott nap, együtt örültök mások sorsfordító döntéseinek és röhögtök az aznapi poénokon. És nem utolsó sorban végtelen hálát éreztek. Nem csak azért, mert egyáltalán részt vehettek egy ilyen szenzációs eseményen, hanem mert utánozhatatlan stílusban fordítva tolmácsolja Nektek valaki Tony Robbins szavait, gesztusait, és bátran mondhatom az energiáját is. Mert a legjobbat csak a legjobb fordíthatja. ;) Köszönet a semmihez nem fogható élményért Zsacc! ;) :) :D Hogy a „cellatársaidtól” homlokegyenest eltérően végigélted velünk a hétvégét, hogy énekeltél, röhögtél és üvöltöttél, ahogy mi is. Míg a többi tolmács többnyire tekintetét mereven előreszegezve egy 80-as évekbeli alámondásos film fahangú narrátorát lepipálva darálta monoton hangon a fordítandó szöveget. Ahelyett, hogy a seggüket riszálták volna örömükben, hogy részesei lehetnek ennek a fantasztikus hétvégének és pénzt kapnak azért, hogy egy Tony Robbins szemináriumot oszthatnak meg a velük egy nyelvet beszélőkkel.

S ott vannak még azok a vadidegenek is, akik lépten-nyomon pacsit adnak, megölelnek, szóba elegyednek veled szélesebbnél ragyogóbb mosollyal az arcukon és úgy érzed magad tőlük, a közelségüktől, a kisugárzásuktól, mintha 1 méterrel a föld felett lebegnél egy aranyszínű buborékban, amit a pozitív energia emel fel.

„Life will never be the same”És amikor eltelik a négy nap, nem arra emlékszel a reptéren hazafelé várakozva, hogy egész hétvégén hülye száraz háromszögletű TESCO szendvicseken éltél, amit életedben többet látni sem akarsz, hanem hogy olyan embereket ismertél meg, akikkel még hajnali 3-ig együtt visítotok a röhögéstől a szálloda bárjában, és hogy nem kell egyedül várnod a taxidat. :) Hogy részese lehettél egy olyan rendezvénynek, ahol 38 országból több, mint 7000 ember gyűlik össze egy hosszú hétvégére azért, mert pozitív változásokat szeretnének az életükben. Ahol a résztvevők egy százaléka egy lelkes fiatal csapat szervezésében (sikeresemenyek.hu) képviseli Magyarországot is. Viki, Imi, Zsacc és Greg ezúton is köszönet Nektek még egyszer. ;) Igen, azt a Magyarországot, ahol amúgy állítólag élhetetlen az élet, lehetetlen az előbbre jutás és aki jót akar magának és a családjának, az úgy menekül minél előbb, hogy lehetőleg hátra se néz... :( Mármint az ún. „közvélekedés” szerint. Mely közvélekedés szerint mostanában engem is előszeretettel bélyegeznek többen elmebetegnek és sorolnak a reménytelen kategóriába, mint akik azt mondanák: IGEN! TEDD MEG! Gyere haza és tégy azért minden nap, hogy egyre többen mondják: igenis lehet és érdemes Magyarországon élni.

Persze nem állítom egy percig sem, hogy egyszerűen, de a kerítés sehol sincs kolbászból. Mindegy, hogy az ember csak úgymond a szomszédba készül a „sógorokhoz” munkát vállalni pár évre, netán a tengeren túlra költözik, hogy ott élje le az előtte álló éveket. Én úgy gondolom, aki hajlandó keményen dolgozni, az akár Magyarországon is maradhat és tehet valamit azért, hogy előrébb mozdítsa az otthoni helyzetet. Ahelyett, hogy több száz kilométer távolságból osztja az észt, mit hogyan kellene ahhoz csinálni, hogy a dolgok megváltozzanak. Vagy otthon a kanapén bámulja nap nap után a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest agyelszívó epizódjait, a reklámszünetekben pedig szidja a kormányt és okol mindenki mást jelenlegi reménytelen helyzetéért. Kezdve mondjuk néhai alkoholista szüleitől, vérszívó főnökén keresztül, a hárpia anyósáig. Ahelyett, hogy kikapcsolná végre a tévét, felemelné a fenekét és elkezdené törni a fejét, mit tehet ő maga azért, hogy átvegye az irányítást a saját élete fölött. Akinek van célja merem állítani, az utat is talál a megvalósításhoz. Például 2016. áprilisában a londoni UPW-n. Ki tart velem? ;)

Facebook-funkciók Blogi.hu Apps alkalmazással

« előző
Az én titkom

következő »
Második születésnap

Tony Robbins London UPW személyiségfejlesztés önmegvalósítás belső erő pozitív gondolkodás változás életmódprogram köszönet

Ugrás az oldal tetejére

ausztriai munka(45) munkakeresés(26) Ausztria(23) nyelvtudás(23) munkatapasztalat(22) étterem(18) hotel(16) Karintia(15) kirándulás(15) vendég(14) Tirol(14) Gerlos(13) segítség(12) Facebook(12) konyha(12) Milchbar(11) fizetés(10) nyár(10) Zillertal(9) Ossiacher See(9) szezonkezdet(8) tópart(7) tél(7) vállalkozás(7) változás(6) gyakorlat(6) buli(6) személyzeti szállás(6) szakképesítés(6) Mayrhofen(6) személyiségfejlesztés(5) önmegvalósítás(5) kollégák(5) nyelvtanulás(5) köszönet(5) élőzene(4) zenekar(4) állásinterjú(4) időjárás(4) Bécs(4) étlap(4) Magyarország(4) Olaszország(4) strand(3) pozitív gondolkodás(3) vakáció(3) felkészítés(3) interjú(3) Achensee(3) park(3) német(3) magyar néptánc(3) Dél-Tirol(3) szezonvég(3) család(3) tánc(3)

Adatkezelési tájékoztató|Impresszum, kapcsolat|Gyakran ismételt kérdések

Honlapunkat a következő böngészőkhöz optimalizáltuk:
Apple Safari 5.1.7+ Google Chrome 26.0.1410.64+ Internet Explorer 8.0+ Mozilla Firefox 20.0+ Opera 12.15+

Copyright © 2013-2019 blogi.hu v1.62 - Minden jog fenntartva!