Regisztráció|Bejelentkezés|Elfelejtett jelszó

Liebster Award vándordíj – avagy egyik blog díjazza a másikat!

szerző: |2014. július 16. 0:33:05, Vorderstoder (Ausztria)|módosítva: 2014. július 16. 0:39:40

Liebster Award vándordíj – avagy egyik blog díjazza a másikat! Nagy öröm ért az elmúlt napokban, mert két nagyon kedves blogíró ismerősömtől is megkaptam a fenti kitüntetést. Az egyikük Melinda, aki a Netnémet oldalát csinálja, másikuk pedig Judit a Kismamának lenni Ausztriában írója. A díj célja az, hogy a kezdő blogokat népszerűsítsék, de a nagy rajongótáborral rendelkező blogok is szívesen fogadják ezt az elismerést. Mindkettőjüknek szívből köszönöm a jelölést! A díj értékét csak fokozza számomra, hogy nem ezer éves ismerősökről van szó, akik jófejségből gondoltak rám, hanem két olyan lány tüntetett ki akikkel személyesen még sosem találkoztam. Viszont mindkettőjük blogját nagyon szeretem és ezúton is ajánlom figyelmetekbe, mivel a díjat nekik ugyebár már tovább/vissza nem adhatom. :)

A díj kötelezettségeket is ró rám, amiket az alábbi szabályokban foglaltak össze.

1.Nevezd meg, akitől kaptad és köszönd meg neki!
2.Ismertesd a szabályokat!
3.Válaszolj az általa feltett kérdésekre!
4.Jelöld meg azokat a blogokat (5-11 blogot), akiknek továbbadod a díjat!
5.Tedd fel a kérdéseidet!
6.Értesítsd a blogokat arról, hogy díjat kaptak tőled!

Íme, a válaszaim először Melinda kérdéseire:

1. Mit jelent számomra a blogírás?
Grafomán alkat lévén egy módját az önkifejezésnek. Némi unszolásra kezdtem bele az egészbe, mert bár mindig szívesen küldtem haza beszámolókat a külföldi munkahelyekről, úgy gondoltam egy blog megléte számomra túl sok kötöttséggel járna, nem lenne kedvem rendszeresen frissíteni, meg különben is azért ehhez némi technikai háttér is szükségeltetik, amihez végképp nem fűlt a fogam. De addig-addig duruzsoltak a fülembe mind többen, hogy végül beadtam a derekam és a férjem segítségével belevágtam több, mint egy évvel ezelőtt a blogírásba. Mikor hogy van rá időm a munka mellett, de azért rendszeresen frissítem és örülök, hogy minél többen olvassák és adnak pozitív visszajelzést, ahogy ezt a lányok díjazása is mutatja most.

2. Könnyen találsz rá időt az állásod, a családod és egyéb tevékenységeid mellett?
Na igen – azt szoktam mondani, mindenkinek arra jut ideje, amire szeretné. Mostanában látszólag kicsit elhanyagoltam az írást egyéb tevékenységek miatt, de már kb. fél tucat befejezésre váró bejegyzésem van a laptopon, amik csak az utolsó simításokra várnak. Tehát mondhatom, hogy ha könnyen nem is, de mindig megoldom, hogy az engem követők ne maradjanak friss olvasnivaló nélkül.

3. Mi volt a legnagyobb öröm, ami a blogoddal kapcsolatban ért?
Azt hiszem egyértelműen a mostani dupla díjazás. A másik pedig az, mikor egy majdnem perrel végződő ügyet sikerült végül békés úton rendezni. :P Sokat tanultam az esetből. ;)

4. Milyen számodra egy ideális nap?
Attól függ, hogy munkanapról van-e szó vagy szabadságról? Utóbbi esetében alapkövetelmény a ragyogó napsütés, s valami remek program a szeretteimmel, lehetőség szerint némi evés-ivással egybekötve. :) Ha pedig munka akkor jó csapatban, jó hangulatban, mások örömére tenni a dolgomat – akár vendégeket szolgálok ki egy étteremben, akár külföldi munkavállalással kapcsolatban adok tanácsot, akár a hálózatomat építem.

5. Mit szeretnél elérni a blogoddal? Egy év múlva hogy képzeled el a vállalkozásodat/blogodat?
Egy év múlva ilyenkor szeretném, hogy a blog facebook oldalának 35.000 követője legyen, hosszú távú célom pedig az, hogy többszázezres olvasótáborral Magyarország legismertebb ausztriai munkavállalásra specializálódott tanácsadó cégét építsem fel az oldal alapján.

És a válaszaim Judit kérdéseire:

1. Hány éve írod a blogodat?
Kicsit több, mint egy éve kezdtem el, 2013. májusában.

2.Milyen témákat olvasol másoktól szívesen?
Utazás, érdekes történetek, hasznos infok minden témában illetve bármi ami emberekről szól embereknek. :)

3.Mi témákkal foglalkozik a blogod?
Fő témám az élet Ausztriában magyar munkavállalóként - milyenek a munka- illetve szabadnapok, mennyire fontos a jó nyelvtudás a sikeres állástaláláshoz, hol és hogyan érdemes munkát keresni. Mi benne a jó, mi az ami hiányzik innen ha otthon vagyok, s miért mégsem itt képzelem el magamat élethossziglan? Számos fotóalbumot is feltöltöttem már az elmúlt évek külföldi kirándulásai során készített fényképekből. Ezenkívül nemrégiben bővült az oldal egy vadonatúj menüponttal is. Itt hozzám hasonlóan céltudatos, sikerorientált, tanulni vágyó és kitartó munkatársakat keresek a csapatomba. A célom pedig ezzel a 2 éven belül tervezett hazatérésem megalapozásához indított vállalkozásom bővítése.

4,Ha valaha annyi pénzt nyernél, hogy a hobbiddal foglalkozhatnál egész életedben ezen túl, akkor mit csinálnál, vagy csinálnál-e egyáltalán valamit?
Most is a hobbimmal foglalkozom, s az elkövetkező években is ezt szeretném tenni: írni, olvasni, fotózni, utazni, tanulni és segíteni másoknak, hogy ők is elérjék kitűzött céljaikat.

5.Mit jelent neked az elégedettség és boldogság az életben?
Ha a szeretteimmel lehetek. Ha azt csinálhatom, amit szeretek a nap 24 órájában. És ha azt érzem, hogy hasznos a munka amit végzek és sokaknak segíthetek vele.


Blogok, amiket kiválasztottam, hogy kitüntessem őket a Liebster Award vándordíjjal:
menekuljelore.hu/blog
norinautazasai.blogspot.hu
otevotnyelv.com
zacc.cafeblog.hu
nokkulfoldon.hu


Az én kérdéseim a kitüntetettekhez:
1.Mikor és miért kezdted el írni a blogot?
2.Vannak-e vele komoly terveid s ha igen micsoda?
3.Mit csinálsz legszívesebben, amikor nem blogolsz?
4.Mi az az egy könyv, amit szerinted mindenkinek el kéne olvasnia?
5.Sikeres embernek tartod magadat? Miért – akár igen, akár nem? Mitől sikeres valaki szerinted?

Facebook-funkciók Blogi.hu Apps alkalmazással

« előző
Családostól Ausztriába, 2. rész - 5 hónappal később

következő »
Kedves külföldön kitörésre készülők! :)

Liebster Award

Ugrás az oldal tetejére

ausztriai munka(45) munkakeresés(26) Ausztria(23) nyelvtudás(23) munkatapasztalat(22) étterem(18) hotel(16) Karintia(15) kirándulás(15) vendég(14) Tirol(14) Gerlos(13) segítség(12) Facebook(12) konyha(12) Milchbar(11) fizetés(10) nyár(10) Zillertal(9) Ossiacher See(9) szezonkezdet(8) tópart(7) tél(7) vállalkozás(7) változás(6) gyakorlat(6) buli(6) személyzeti szállás(6) szakképesítés(6) Mayrhofen(6) személyiségfejlesztés(5) önmegvalósítás(5) kollégák(5) nyelvtanulás(5) köszönet(5) élőzene(4) zenekar(4) állásinterjú(4) időjárás(4) Bécs(4) étlap(4) Magyarország(4) Olaszország(4) strand(3) pozitív gondolkodás(3) vakáció(3) felkészítés(3) interjú(3) Achensee(3) park(3) német(3) magyar néptánc(3) Dél-Tirol(3) szezonvég(3) család(3) tánc(3)

Adatkezelési tájékoztató|Impresszum, kapcsolat|Gyakran ismételt kérdések

Honlapunkat a következő böngészőkhöz optimalizáltuk:
Apple Safari 5.1.7+ Google Chrome 26.0.1410.64+ Internet Explorer 8.0+ Mozilla Firefox 20.0+ Opera 12.15+

Copyright © 2013-2019 blogi.hu v1.62 - Minden jog fenntartva!