Regisztráció|Bejelentkezés|Elfelejtett jelszó

Kiruccanás tányérországból - egy szobalány feladatai

szerző: |2013. augusztus 2. 0:16:47, Landskron (Ausztria)

Kiruccanás tányérországból - egy szobalány feladatai Volt, aki a blogomat átnézve – bár dicsérte azt s megjegyezte, látszik, sok munkám van benne – nehezményezte, hogy csak vendéglátós szemszögből mutatom be az ausztriai munkát. Nos, mit tegyek, ha géplakatosként, netán szoftverfejlesztőként sosem akartam kipróbálni magamat még otthon sem? ;) Az oldalam arról szól, hogy a saját tapasztalataimat igyekszem megosztani másokkal, de szívesen látok vendégül társszerzőket is, hogy teljesebb képet lehessen alkotni az itteni életről és munkáról.

Ennek kapcsán először is önző módon ismét a saját ágazatomban teszek lépéseket egy másik szakterületre, hála egy újdonsült ismerősömnek, akinek szobalányként van szerencséje dolgozni Salzburg tartományban, egy négycsillagos superior szállodában. Várom azonban bárki beszámolóját, aki úgy gondolja, hogy pár sorban szívesen összefoglalná kinti tapasztalatait és véleményét mások okulására, akik még csak most forgatják fejükben a „jönni vagy maradni” kérdéskört. Legyen szó akár fodrászról, kazánkovácsról vagy vadakat terelő juhászról. ;)

Következzék tehát most egy kis összefoglaló arról, mi is vár az ember lányára, ha hasonló kalandba kíván belevágni, tehát szobalány munkára szerződik Ausztriába, egy színvonalas hotelbe.

Valamiért sokan azt hiszik, hogy egy szobalány feladatai egyszerűek, és a szobák takarításán kívül mást nem nagyon kell csinálni. Na, itt követik el az első tévedést. Persze nem egy bonyolult munkakörről beszélünk, de minden tevékenységi körnek megvannak a maga részfeladatai és apró „szépségei”, amire a laikusok talán sosem gondolnának. Azokra a kívülállókra célzok, akik engem és a hozzám hasonlókat mondjuk „gulyáspostásnak” titulálnak, illetve azon véleményüket hangsúlyozzák, miszerint „három tányért még egy hülye is ki tud vinni”.

Számomra a mindennapos nehézségek mondjuk mindjárt a munkába állás időpontjában kezdődnének. Ami normál esetben körülbelül 06:30... Ezt gondolom tovább nem kell ragoznom :D Egy felvételi elbeszélgetésnél például amikor ez felmerül, én kapásból elvéreznék, még mielőtt bármi egyéb szóba kerülne. Szóval kéretik cseppet sem lebecsülni a szobalányok koránkelési képességét – egyike a fő erényeiknek ugyanis! ;)

Ide kattintva tehát megtudjátok, hogy fest egy szobalány munkanapja Ausztriában, fogadjátok szeretettel Viki írását.

Facebook-funkciók Blogi.hu Apps alkalmazással

« előző
Vasárnap a köbön ;)

következő »
Az én történetem, 1. rész

ausztriai munka hotel munkakeresés munkatapasztalat

Ugrás az oldal tetejére

ausztriai munka(45) munkakeresés(26) Ausztria(23) nyelvtudás(23) munkatapasztalat(22) étterem(18) hotel(16) Karintia(15) kirándulás(15) vendég(14) Tirol(14) Gerlos(13) segítség(12) Facebook(12) konyha(12) Milchbar(11) fizetés(10) nyár(10) Zillertal(9) Ossiacher See(9) szezonkezdet(8) tópart(7) tél(7) vállalkozás(7) változás(6) gyakorlat(6) buli(6) személyzeti szállás(6) szakképesítés(6) Mayrhofen(6) személyiségfejlesztés(5) önmegvalósítás(5) kollégák(5) nyelvtanulás(5) köszönet(5) élőzene(4) zenekar(4) állásinterjú(4) időjárás(4) Bécs(4) étlap(4) Magyarország(4) Olaszország(4) strand(3) pozitív gondolkodás(3) vakáció(3) felkészítés(3) interjú(3) Achensee(3) park(3) német(3) magyar néptánc(3) Dél-Tirol(3) szezonvég(3) család(3) tánc(3)

Adatkezelési tájékoztató|Impresszum, kapcsolat|Gyakran ismételt kérdések

Honlapunkat a következő böngészőkhöz optimalizáltuk:
Apple Safari 5.1.7+ Google Chrome 26.0.1410.64+ Internet Explorer 8.0+ Mozilla Firefox 20.0+ Opera 12.15+

Copyright © 2013-2019 blogi.hu v1.62 - Minden jog fenntartva!