Regisztráció|Bejelentkezés|Elfelejtett jelszó

Ismét bécsi magyar buli

szerző: |2013. december 1. 14:14:21, Balatonalmádi|módosítva: 2013. december 1. 14:33:51

Ismét bécsi magyar buli! Sikerült végre utolérni magamat és most, hogy sajnos már megint nélkülünk zajlott le egy magyar buli Bécsben, végre beszámolok nektek arról, ahol személyesen is volt szerencsénk részt venni. Októberben végre élőben is találkozhattunk azokkal a kedves emberekkel, akikről már szeptember elején készült egy blogbejegyzésem. Akkor még csak az augusztusi buli egyik roppant elégedett résztvevőjét sikerült meginterjúvolnom, de ígéretet tettem a szervezőknek, hogy a következő alkalommal mi is ott leszünk velük.

Joós Petra és férje Feri volt a rendezvény ötletgazdája, akik idén nyáron hagyományteremtő jelleggel elkezdtek remek hangulatú magyar bulikat szervezni a bécsi Don Bosco Ház pincéjében. A facebook-on létrehoztak egy csoportot is „Magyar élőzenés-táncos esték Bécsben” elnevezéssel, amihez bárki csatlakozhat, aki szeretne folyamatos értesítést kapni a jövőbeni rendezvényekről, illetve a későbbiekben majd tartani a kapcsolatot az ott megismert társaság tagjaival, s az összejövetelen készített fényképeket, videókat megosztani velük. Már csaknem 400 taggal büszkélkedhetnek, akik hol kisebb, hol nagyobb létszámban, de mindig fergeteges hangulatban mulatnak együtt ezeken az estéken. (https://www.facebook.com/groups/644512988956474/?fref=ts )

Az ötlet úgy született, hogy Petráék Bécsbe költözve rájöttek, hogy abban a szép nagy városban nincs olyan hely, ahol a nagyszámú kinti magyar lakosság kedvére mulathat, táncolhat hazai zenére, honfitársak közt. Mivel Feri és Laci már cirka 20 éves múltat tudhat maga mögött a szórakoztatóiparban, adta magát a lehetőség, hogy saját maguk szervezzenek az elképzelésüknek megfelelő bulikat. A régi gyerekkori barátságból alakult együttes számos lakodalomban, bálban és egyéb rendezvényen biztosította már a jó hangulatot kis hazánkban. A Bonus Együttes (http://www.bonusegyuttes.hu )repertoárján táncdalok, örökzöld slágerek szerepelnek és a havi rendszerességgel tartott rendezvényen kellemes, kulturált környezetben érezheti jól magát az, aki az egész heti kemény munka után szeretne kicsit kikapcsolni, lazulni és kitáncolni magából a felgyülemlett feszültséget.

A bulik további állandó résztvevője s egyben a mindig jó hangulat felelőse Tarjányi Sándor elismert, sikeres tapolcai vőfély, aki a Bonus Együttes évtizedes partnere. Ő az, aki néptánc oktatással és különböző koreográfiák tanításával igyekszik összekovácsolni a társaságot.

mint mindig, a talpalávalót a Bonus együttes biztosítottaBevallom jómagam nem tartozom a könnyen táncra perdülős fajtába, mégis remekül éreztem magam azon az estén. Jó volt látni a felszabadultan táncoló, mosolygó embereket, tanúja lenni annak, hogy egymást akár éppen akkor megismerő emberek is nyílt szívvel és barátságosan tudtak közeledni egymás felé. Hogy van egy hely, ahol nem számít hány éves vagy, honnan jöttél, mit dolgozol külhonban, az egyetlen ami fontos, hogy mosolyogj rá a másik emberre s arra a pár órára valóban kapcsolj ki és felejts el minden bajt és gondot.

Petra jó háziasszony módjára folyamatosan körbejárt, mindenkihez volt 1-2 kedves szava, együtt mulatott a csapattal és egész este le nem hervadt a széles mosoly kedves arcáról. A szikrázó kék szemek mindent figyelemmel kísértek. Ezúton szeretném megköszönni neki a szívélyes vendéglátást és hogy ott lehettünk velük azon az estén, aminek reményeink szerint még számunkra is lesz majd folytatása a későbbiekben.

Akinek felkeltette az érdeklődését a fenti pár sor és szeretne élőben is meggyőződni arról, hogy Feri, Laci és Sanyi valóban fergeteges hangulatot produkálnak, annak legközelebb 2014. január 11-én, szombaton lesz erre alkalma. Petráék a szokásos helyen pótszilvesztert tartanak, ahova már most lehet helyet foglalni és szükséges is, mert a bulik népszerűsége egyre nő, a hely kapacitása azonban véges. Aki biztosítani akarja a részvételét, már most jelentkezhet náluk, hogy a korlátozott számban értékesítésre kerülő jegyet megvásárolhassa és létszámmegjelöléssel asztalt foglalhasson magának és a vele érkezőknek. A 10 eurós belépőben benne foglaltatik egy üdvözlő ital is. Jó szórakozást kívánok!

Facebook-funkciók Blogi.hu Apps alkalmazással

A fenti íráshoz kapcsolódó blogbejegyzés:

- Bécsi magyar buli

« előző
Magyarnak lenni, magyarnak maradni Ausztriában

következő »
Túlélő túra Milchbar módra

Ausztria buli Bécs élőzene tánc Facebook vendég magyar néptánc zenekar

Ugrás az oldal tetejére

ausztriai munka(45) munkakeresés(26) Ausztria(23) nyelvtudás(23) munkatapasztalat(22) étterem(18) hotel(16) Karintia(15) kirándulás(15) vendég(14) Tirol(14) Gerlos(13) segítség(12) Facebook(12) konyha(12) Milchbar(11) fizetés(10) nyár(10) Zillertal(9) Ossiacher See(9) szezonkezdet(8) tópart(7) tél(7) vállalkozás(7) változás(6) gyakorlat(6) buli(6) személyzeti szállás(6) szakképesítés(6) Mayrhofen(6) személyiségfejlesztés(5) önmegvalósítás(5) kollégák(5) nyelvtanulás(5) köszönet(5) élőzene(4) zenekar(4) állásinterjú(4) időjárás(4) Bécs(4) étlap(4) Magyarország(4) Olaszország(4) strand(3) pozitív gondolkodás(3) vakáció(3) felkészítés(3) interjú(3) Achensee(3) park(3) német(3) magyar néptánc(3) Dél-Tirol(3) szezonvég(3) család(3) tánc(3)

Adatkezelési tájékoztató|Impresszum, kapcsolat|Gyakran ismételt kérdések

Honlapunkat a következő böngészőkhöz optimalizáltuk:
Apple Safari 5.1.7+ Google Chrome 26.0.1410.64+ Internet Explorer 8.0+ Mozilla Firefox 20.0+ Opera 12.15+

Copyright © 2013-2019 blogi.hu v1.62 - Minden jog fenntartva!