Regisztráció|Bejelentkezés|Elfelejtett jelszó

Influbene, gyümölcshegyek és napi 4 liter tea

szerző: |2014. február 12. 18:48:14, Gerlos (Ausztria)

Influbene, gyümölcshegyek és napi 4 liter tea Nos, engem is utolért a végzet valami göthös vendég képében, aki fontosnak tartotta megosztani velem az influenza baciját. Szóval „nyertem” 4 nap ágynyugalmat, emelt szintű C-vitamin bevitelt, valamint új hobbym lett: a lázmérés. Igazság szerint már a szabadnap előtt kedden éreztem, hogy valami nincs velem rendben. Szerdán mondjuk még nem voltak fizikai tünetei a dolognak, azt leszámítva, hogy a hangulatom nagyjából a „minek kellett ma egyáltalán felkelnem?” illetve a „legszívesebben földhöz csapkodnám magamat” közötti nem túl széles skálán mozgolódott. Ami komolyan megijesztett végül, az volt, mikor három pár cipő megvásárlása után nemhogy a szokásos elégedettséget nem éreztem, de szinte leszartam az egészet... Ez komoly figyelmeztetés volt, hogy valami erősen nem stimmel szervezeten belül. :P

A csütörtöki nap aztán viszonylag jól telt, bár este mintha már éreztem volna, hogy a torkom nincs egészen rendben, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, hisz a múltkori megfázásom óta velem maradt némi taknyosság és köhécselés. Ami szokás szerint valószínűleg a szezon zárásig ki is tart majd. Aztán a péntek éjszaka már kicsit furán telt, sokat forgolódtam és nem esett túl jól a dolog, valahogy mintha fájt volna mindenem. De félálomban azért annyira nem figyeltem erre. Reggel viszont kifejezetten nem akaródzott kimásznom az ágyból, ami azért nem tűnt eleinte akkora katasztrófának, mivel zárós műszakban voltam a héten, s 13 órakor kellett volna kezdenem. Amit egy negyed 12-kor küldött sms-sel a kisfőnökasszony módosított is, 14-re. Fél 12-kor kivakartam magam az ágyból, átslattyogtam a gyógyszertárba Neocitran-ért (kaptam helyette Influbene-t), aztán csináltam magamnak egy teát meg egy szendvicset. Isabell megjegyezte, hogy nem nézek ki túl jól, kérdezte van-e lázam, legyintettem, hogy biztos nincs, mert azt érezném. Meg amúgy sem szoktam lázas lenni. Van lázmérőm? Aha. OK. Aludjak még egyet, ráérek 15 órára menni dolgozni, de ha nem lennék jól, hívjam fel. Hát nem tartott olyan sokáig a dolog, ugyanis a szobába visszaérve, előszedtem a lázmérőt, s hamarosan sms-ben tudathattam a nem túl biztató eredményemet: 39,1. Jött is gyorsan a válasz, hogy azonnal takarodjak ágyba... Délután ugyan újra rendelt a doki, de még a zuhanyig is nehezemre esett elvánszorogni, úgyhogy az utca túloldalának megközelítése túl bonyolult expedíciónak tűnt számomra. Igen, olyan szarul voltam, hogy messzinek ítéltem az étteremmel szemben lévő orvosi rendelőt. Másnap reggelre viszont nemhogy javult volna a helyzet, de még gyehennábbul éreztem magam, úgyhogy összecihelődtem és mégis megtettem a majd' 50 méteres távolságot.

Ennek örömére meg is tudtam, hogy influenzás vagyok, a doki finoman utalt rá, hogy bezzeg, ha be lennék oltva... Gondoltam magamban, eddig életemben egyszer jártam így: abban az évben, mikor beoltottak. Most pedig voltam olyan hülye, hogy nem szedtem a Bérest, amivel az előző szezonokat sikerült épphogy egy kis orffújással átvészelnem, de hát ha az ember meglehetős rendszertelenséggel étkezik, akkor nehéz az evéshez kötött italfogyasztás. Na majd eztán! Eső után köpönyeg. :( Hát ha már így jártam, szedjem tovább az Influbene-t, + kaptam egy másik gyógyszert is, aminek okvetlenül elteszem a dobozát, mert a két napig tartó koponyarobbantással fenyegető fejfájásomat szuperszonikus sebességgel tüntette el. Igaz, a lázmérő is aznap este 35,9-et mutatott, mikor elkezdtem szedni, de mikor már másodszor fordult elő ilyesmi, akkor megismételtem a mérést és már hihetőbb eredményt produkált a műszer. Amúgy hétfőig táppénz, és meg se merjem közelíteni az éttermet, nehogy valakit megfertőzzek. Ha még eddig nem tettem... Ja, annyit mondott még a jó doki bácsi, hogy 50-50% esélyem van szövődményként tüdőgyulladásra, - mondtam, hogy na akkor ezt most meg se hallottam –, valamint tanácsolta, ha össze bírom kaparni magamat, akkor délután jót tenne némi séta a friss levegőn.

Na ez utóbbi volt csak az igazi nagy kaland! A máskor kb. 2 percet igénylő öltözködés számomra ezúttal egy örökkévalóságnak tűnt, bár az időmérő szerkezet szerint mindössze negyed órát vett igénybe. A boltig megtett úthoz szükséges idő máskor elég szokott lenni oda-vissza – bevásárlással együtt! Ráadásul sikerült remek időt kifognom, persze csak odafelé, nehogy már hazaúton segítsen a hátszél gyorsabban eljutni a rendeltetési helyemre. :( Azért csak megérkeztem végül, vetkőzés újabb röpke 15 perc, cuccok elpakolása nagyjából még ennyi, varázsital (Influbene) kikeverése, teafőzés, ágybacsoszogás.

Hát otthon sem öröm soha betegnek lenni, de idekint valahogy triplán érzi fosul magát az ember. Olyan, „kicsi vagyok, éhes vagyok, segítsetek Vuknak” érzés. Legalábbis nekem, aki amúgy nem vagyok egy betegeskedő alkat. Ráadásul mikor belegondolok, hogy szar idő van (szél, hóesés = MilchbarWetter) és tele az étterem, én meg itthon nyomom az ágyat... pfffff :( Naná, hogy egyik éjjel azt álmodtam, a kolléganőm közölte velem mikor újra dolgozni mentem, hogy egyesek megtehetik, hogy négy napig a szobában fetrengenek... :P Na meg persze az sem tölt el túl jó érzéssel, hogy tudom van aki miattam nem kapja meg a szabadnapját. A kieső fizut és a doki-gyógyszer kombó árát már nem is említem. Az egyetlen jó a dologban, hogy ha már betegnek kellett lennem, nem jövő héten tört rám a kórság, mikor kezdődik a karácsonyi őrület második felvonása, amit itt úgy hívnak: Krokos-Ferien. ;)

Facebook-funkciók Blogi.hu Apps alkalmazással

« előző
Száz százalékos szabadnap

következő »
Nevezz nagyképűnek ha akarsz!

ausztriai munka influenza tél Tirol Gerlos Milchbar Krokos-Ferien

Ugrás az oldal tetejére

ausztriai munka(45) munkakeresés(26) Ausztria(23) nyelvtudás(23) munkatapasztalat(22) étterem(18) hotel(16) Karintia(15) kirándulás(15) vendég(14) Tirol(14) Gerlos(13) segítség(12) Facebook(12) konyha(12) Milchbar(11) fizetés(10) nyár(10) Zillertal(9) Ossiacher See(9) szezonkezdet(8) tópart(7) tél(7) vállalkozás(7) változás(6) gyakorlat(6) buli(6) személyzeti szállás(6) szakképesítés(6) Mayrhofen(6) személyiségfejlesztés(5) önmegvalósítás(5) kollégák(5) nyelvtanulás(5) köszönet(5) élőzene(4) zenekar(4) állásinterjú(4) időjárás(4) Bécs(4) étlap(4) Magyarország(4) Olaszország(4) strand(3) pozitív gondolkodás(3) vakáció(3) felkészítés(3) interjú(3) Achensee(3) park(3) német(3) magyar néptánc(3) Dél-Tirol(3) szezonvég(3) család(3) tánc(3)

Adatkezelési tájékoztató|Impresszum, kapcsolat|Gyakran ismételt kérdések

Honlapunkat a következő böngészőkhöz optimalizáltuk:
Apple Safari 5.1.7+ Google Chrome 26.0.1410.64+ Internet Explorer 8.0+ Mozilla Firefox 20.0+ Opera 12.15+

Copyright © 2013-2019 blogi.hu v1.62 - Minden jog fenntartva!