Regisztráció|Bejelentkezés|Elfelejtett jelszó

Indulunk!

szerző: |2013. május 30. 19:41:00, Balatonalmádi

ideális túracélpont Szombaton kezdődik a hatodik nyaram, a harmadik tó mellett. :) Három napja kaptuk a hírt, hogy pénteken szeretettel várnak minket, másnap pedig vélhetőleg a „mély vízben” kezdünk. Na nem szó szerint az Ossiacher See-ben, mindössze arra céloztak, hogy valamiféle kétnapos horgászbuli kerül megrendezésre a hétvégén a tóparton, s jó idő esetén feltételezhető nagyobb mértékű a mozgolódás az egységben... na az ilyet már ismerem. ;) Rám tehát már nem fog a meglepetés erejével hatni, hisz első kinti nyaramat is fejest ugorva a rumliba töltöttem pünkösd hétvégéjén. Ez amúgy azért is jó, mert egyből látják, hogy a delikvens felszínen bír maradni, vagy nyeletlen balta stílusban elsüllyed, miközben a munka hullámai összecsapnak a feje felett. ;) Nálam kevésbé vállalkozó szellemű jelöltek talán nem lájkolják a beavatásnak ezt a formáját, majd' 20 éves vendéglátós múlttal – atyaég még leírni is sok :) – viszont már érzek magamban annyi rutint, hogy gond nélkül vegyek egy ilyen jellegű akadályt.

A „behívónk” kézbesítésének éjszakáján persze már mindenféle csomagokkal álmodtam. :) A nyarak valahogy mindig ezzel a fajta „utazási lázzal” veszik kezdetüket nálam. S ilyenkor aztán a legképtelenebb jelenetek sorjáznak a fejemben. :) Van, hogy csomagokkal megrakott kisbuszt próbálok vezetni egy hegyi szerpentinen. :) Engem személyesen egyáltalán nem ismerők, netán a velem történteket kevésbé követők kedvéért jelzem, hogy még mindig nincs jogosítványom. ;) Máskor egyszerűen csak késésben vagyok a tervezett induláshoz képest, de a bepakolás még sehogy sem áll. Ez a legegyszerűbb alap-verzió egyébként. Olyan, mint mikor szezon közepén éjjelente rendszeresen egy zsúfolt étterembe álmodom magamat egyedüli kiszolgáló személyzetként. Özönlenek a vendégek, nincs egy normálisan lerámolt és rendberakott asztal. Ki az italát hiányolja, ki étlapért könyörög, ki huszadszor integet felém a számlát kérve, miközben a konyhában egyre csak szól a csengő... :( Na, ilyenkor szoktam szerencsére magamhoz térni, s örömmel nyugtázni, hogy nem a főszakács csörömpöl a kaja miatt, hanem csak az ébresztő szól a telefonomon. ;)itt pedig talán majd eszünk egy jót, már ha van konyhájuk :)Visszakanyarodva a szezonkezdeti „Reisefieber”-hez és annak kísérő álmaihoz, most legutóbb egy repülőtéren kavarogtunk egy halom gyerek társaságában, azon zizegve, hogy tudjuk elosztani úgy a kézipoggyászainkat, hogy minden súly- és mérethatáron belül legyen, és feljöhessen velünk a gépre. :)

A hosszabb kiruccanások előtt jelentkező, enyémhez hasonló netán valami teljesen másban megnyilvánuló agymenés egyébként a lámpaláz kistestvéreként ismert többeknél. Szóval egyrészről megnyugtató a tudat, hogy nem egyedüli birtokosa vagyok ezen érzéseknek, másrészről meglepő a dolog. Hiszen a józan paraszti ész azt diktálná, hogy talán ennyi szezonnal a hátam mögött már nem kifejezetten indokolt a fenti tüneteket produkálnom. Gerlosba például már úgy megyek, mint aki hazatér. Na sebaj, nem muszáj az embernek mindent megfejtenie. Ez van és kész. Amúgy ahogy megérkezünk és nekiállok kicsomagolni, az egész zizit mintha elfújták volna, nem jön elő soha többet. Úgy értem egészen a következő nyárig. :D

Száz szónak is egy a vége, holnap délben pár órás csomagtér-tetris után irány Karintia, következő hosszabb beszámolóm már az Ossiacher See partján íródik majd. Addig is ajánlom figyelmetekbe az eddigi blogbejegyzéseket és a már feltöltött fotóalbumokat, illetve a blogi.hu-t a Facebookon, ahol rövid helyzetjelentések formájában adok majd magamról életjelt.

Facebook-funkciók Blogi.hu Apps alkalmazással

« előző
Első tiroli nyaram (2009), 2. rész

következő »
Bajban vagyok :)

ausztriai munka szezonkezdet nyár Ossiacher See kirándulás Karintia tópart

Ugrás az oldal tetejére

ausztriai munka(45) munkakeresés(26) Ausztria(23) nyelvtudás(23) munkatapasztalat(22) étterem(18) hotel(16) Karintia(15) kirándulás(15) vendég(14) Tirol(14) Gerlos(13) segítség(12) Facebook(12) konyha(12) Milchbar(11) fizetés(10) nyár(10) Zillertal(9) Ossiacher See(9) szezonkezdet(8) tópart(7) tél(7) vállalkozás(7) változás(6) gyakorlat(6) buli(6) személyzeti szállás(6) szakképesítés(6) Mayrhofen(6) személyiségfejlesztés(5) önmegvalósítás(5) kollégák(5) nyelvtanulás(5) köszönet(5) élőzene(4) zenekar(4) állásinterjú(4) időjárás(4) Bécs(4) étlap(4) Magyarország(4) Olaszország(4) strand(3) pozitív gondolkodás(3) vakáció(3) felkészítés(3) interjú(3) Achensee(3) park(3) német(3) magyar néptánc(3) Dél-Tirol(3) szezonvég(3) család(3) tánc(3)

Adatkezelési tájékoztató|Impresszum, kapcsolat|Gyakran ismételt kérdések

Honlapunkat a következő böngészőkhöz optimalizáltuk:
Apple Safari 5.1.7+ Google Chrome 26.0.1410.64+ Internet Explorer 8.0+ Mozilla Firefox 20.0+ Opera 12.15+

Copyright © 2013-2019 blogi.hu v1.62 - Minden jog fenntartva!