Regisztráció|Bejelentkezés|Elfelejtett jelszó

Csak ésszel! 2

szerző: |2013. szeptember 24. 0:06:50, Landskron (Ausztria)

Csak ésszel! Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ismerősöm, nevezzük mondjuk... inkább ne nevezzük sehogy, eddig csak gondom származott belőle. Történt egy nap nyár elején, hogy nem túl gyakori Facebook-os levélváltásaink egyikének alkalmával megérdeklődtem tőle, hogy megy a sora. Kérdésemre válaszolva elmesélte negatív tapasztalatait legutóbbi próbamunkájáról Stájerországban. Leírtam a történetét, s megjelentettem a blogomon. Elkövettem viszont két hibát. Az első az volt, hogy nem jártam utána kellőképpen a dolgoknak, nem kerestem meg az említett helyet, hogy meghallgassam a történetet a másik fél szemszögéből is. A második pedig, hogy bár nem neveztem meg a szóban forgó helyet, de közzétettem olyan adatot, ami alapján be lehetett azonosítani. Ennek hála pár napja csörgött a telefonom, s arról értesülhettem, hogy perrel fenyegetnek hitelrontásért, ismerősöm ugyanis mikor megkeresték őt és kérdőre vonták, mosta kezeit, és ahogy futball berkekben fogalmaznak: nekem passzolta a labdát. Van aki nem vállalja a felelősséget azért, amit kimond és leír. Én nem ilyen vagyok. Ezért az említett blogbejegyzést eltávolítottam az oldalról s az alábbi levél formájában igyekszem megkövetni a történetben szereplő másik felet.


Kedves Erzsébet és Gusztáv!

Visszautunk alatt ma délután Ausztriába volt időm gondolkodni a hétvégén történteken. Meg is tettem. Biztosan tudom, hogy soha semmi nem történik véletlenül, mindennek oka van. Ahogy a mi mostani megismerkedésünknek is. Ami ha nem is indult a legjobban, egyikünk szempontjából sem, de hiszem, hogy minden rosszban van valami jó, ha vesszük a fáradságot és hajlandók vagyunk megkeresni azt. :) Számomra nagy tanulsága volt az esetnek. Ahogy mondani szokták:
- a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve,
- minden(ki) jó valamire, ha másnak nem, hát elrettentő példának,
- minden éremnek két oldala van,
- ne ítélj elsőre,
- a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát,
- ha nem tanulsz a hibáidból, felesleges elkövetned őket.

Pillanatig sem vitatom, hogy hibát követtem el. Nem akkor, mikor megírtam a blogbejegyzést, hanem amikor a benne szereplőket beazonosíthatóvá tettem. Mentségemre szolgáljon, hogy jó szándék vezérelt a közzétételkor: szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy az embernek meglehetősen óvatosnak érdemes lenni a külföldi munkakeresés során. Amiben mulasztottam, a „hallgattassék meg a másik fél is” elv figyelmen kívül hagyása. Amiért is ezúton bocsánatot kérek Önöktől.

Az embernek mindig a saját lelkiismeretével kell tudni elszámolnia, s vállalni a felelősséget a tetteiért, bármi is legyen a következmény. Én igyekszem maximálisan ennek megfelelően élni. Ahogy a példa is mutatja, messze vagyok a tökéletességtől, de folyamatosan törekszem rá. Ha hibázom elismerem és igyekszem a lehetőségekhez képest jóvátenni a dolgot.

Maximálisan egyetértek Önökkel abban, hogy az internet úgymond kétélű fegyver: sok minden leírható, aminek a valódiságát nehéz ellenőrizni. Sajnálom, hogy magam is erre szolgáltattam példát, de ahogy már említettem, okultam az esetből. Mivel fontos számomra a hitelességem s jó hírem nekem sem mindegy, hogy az olvasók milyen tapasztalatokat szereznek az oldalam kapcsán. A blogot nem magamutogatási céllal hoztam létre, hanem azért, hogy segítsek a külföldi munkavállalás témában eligazodni azoknak, akik kalandvágyból vagy kényszerből ezt az utat választják. Ha megtisztelnek azzal, hogy elolvassák néhány másik bejegyzésemet, reményeim szerint Önök is belátják, hogy nem szokásom valótlan dolgokat állítani.

Üdvözletttel: B(l)ogi

Facebook-funkciók Blogi.hu Apps alkalmazással

A fenti íráshoz kapcsolódó blogbejegyzés:

- Csak ésszel!

« előző
Nyelvtudás – avagy a külföldi munkavállalás alfája és omegája :)

következő »
Egy sikeres próbanap története

ausztriai munka Ausztria munkakeresés becsület

Ugrás az oldal tetejére

ausztriai munka(45) munkakeresés(26) Ausztria(23) nyelvtudás(23) munkatapasztalat(22) étterem(18) hotel(16) Karintia(15) kirándulás(15) vendég(14) Tirol(14) Gerlos(13) segítség(12) Facebook(12) konyha(12) Milchbar(11) fizetés(10) nyár(10) Zillertal(9) Ossiacher See(9) szezonkezdet(8) tópart(7) tél(7) vállalkozás(7) változás(6) gyakorlat(6) buli(6) személyzeti szállás(6) szakképesítés(6) Mayrhofen(6) személyiségfejlesztés(5) önmegvalósítás(5) kollégák(5) nyelvtanulás(5) köszönet(5) élőzene(4) zenekar(4) állásinterjú(4) időjárás(4) Bécs(4) étlap(4) Magyarország(4) Olaszország(4) strand(3) pozitív gondolkodás(3) vakáció(3) felkészítés(3) interjú(3) Achensee(3) park(3) német(3) magyar néptánc(3) Dél-Tirol(3) szezonvég(3) család(3) tánc(3)

Adatkezelési tájékoztató|Impresszum, kapcsolat|Gyakran ismételt kérdések

Honlapunkat a következő böngészőkhöz optimalizáltuk:
Apple Safari 5.1.7+ Google Chrome 26.0.1410.64+ Internet Explorer 8.0+ Mozilla Firefox 20.0+ Opera 12.15+

Copyright © 2013-2019 blogi.hu v1.62 - Minden jog fenntartva!