Regisztráció|Bejelentkezés|Elfelejtett jelszó

Bécsi magyar buli

szerző: |2013. szeptember 5. 0:15:21, Landskron (Ausztria)|módosítva: 2013. szeptember 5. 15:48:53

Magyar élőzenés-táncos esték Bécsben! Egyik Facebook-os barangolásom során ismerkedtem meg Petrával és férjével, akik Bécsben szerveznek zenés-táncos esteket kint élő magyaroknak. Személyes tapasztalataimat október közepén lesz módom megosztani veletek itt, a blogi.hu-n, amikor a következő eseményem jómagam is részt tudok venni, de gondoltam addig is csinálok egy kis reklámot a szerintem remek kezdeményezésnek. Ehhez Petra segítségét igénybe véve „meginterjúvoltam” a legutóbbi összejövetel egyik vendégét, aki a következőket mesélte az augusztusi rendezvényről.

„Lassan két hét eltelt az augusztus 16-án tartott ,,buli" óta, de még mindig eszembe jutnak azok a kellemes élmények, amikben ott részem lehetett. Most is csak gratulálni tudok az ötlethez, hogy a határainkon túl is össze lehet hozni a magyar embereket, akik különböző okokból külföldön kényszerülnek dogozni és élni. Nagyon jól esett nekem, hogy ott köztetek a ,,Magyar Élőzenés-Táncos Estek Bécsben" összejövetelen annyi kedves és barátságos emberrel találkoztam és már az elején szinte ismeretlenül is barátként viselkedtek velem. Én mindig is bíztam abban, hogy a magyar emberek akárhová is vetődnek össze tartanak. Mert kell hogy összetartsanak.

Nagyszerű volt a szervezés, ahogy az egész estének a levezetése is. Külön szeretném megemlíteni Tarjányi Sándort, aki fantasztikus képességgel és rutinnal fogta csokorba a résztvevőket és a magyar néptánc lépéseire oktatott minket. Érdekes és szórakoztató élményt nyújtott amikor a ,,botos tánc" koreográfiáját tanította a csapatnak, mindnyájunk nagy örömére. Azt hiszem, hogy ez a fotókból is kiderül. (Zaleczki István)

A zenekarnak is csak gratulálni tudok! www.bonusegyuttes.hu
Valóban nagy lelkesedéssel és kellő zenei hozzáértéssel szórakoztattak bennünket. Színes repertoárjuknak köszönhetően mindenki kedvére tudtak játszani.

Azon az összejövetelen nem csak magyar vendégek vettek részt, hanem osztrákok és pár távolabbi országból származók is jelen voltak. Ennek köszönhetően sikerült nemzetközi ismeretségeket is kötni. Néhányunkban biztosan felejthetetlen emlékek maradnak erről az érdekes és kellemes estéről.

Köszönöm, hogy ott lehettem és bízom abban, hogy lesz folytatása a ,,Magyar Élőzenés-Táncos Estek Bécsben" elnevezésű rendezvénynek.”

A fenti sorok nekem nagy kedvet csináltak a személyes részvételhez a következő adandó alkalommal, úgyhogy nagyon várom az október 12-i dátumot, amikor személyesen is megismerhetem Joós Petrát, Ferit és Csillát és Sándort.
Mindig örülök a lehetőségnek, mikor idekint olyan magyarokkal van alkalmam megismerkedni, akik erősítik bennem az érzést, hogy nem csak „balsors akit régen tép”-módon lehet magyarnak lenni, hanem pozitívan, közösségépítően is – határainkon innen és túl egyaránt. :-)

Facebook-funkciók Blogi.hu Apps alkalmazással

A fenti íráshoz kapcsolódó blogbejegyzés:

- Ismét bécsi magyar buli

« előző
Családostól Ausztriába?

következő »
Ti kérdeztétek - bevezető

Ausztria Bécs buli élőzene tánc Facebook vendég magyar néptánc zenekar

Ugrás az oldal tetejére

ausztriai munka(45) munkakeresés(26) Ausztria(23) nyelvtudás(23) munkatapasztalat(22) étterem(18) hotel(16) Karintia(15) kirándulás(15) vendég(14) Tirol(14) Gerlos(13) segítség(12) Facebook(12) konyha(12) Milchbar(11) fizetés(10) nyár(10) Zillertal(9) Ossiacher See(9) szezonkezdet(8) tópart(7) tél(7) vállalkozás(7) változás(6) gyakorlat(6) buli(6) személyzeti szállás(6) szakképesítés(6) Mayrhofen(6) személyiségfejlesztés(5) önmegvalósítás(5) kollégák(5) nyelvtanulás(5) köszönet(5) élőzene(4) zenekar(4) állásinterjú(4) időjárás(4) Bécs(4) étlap(4) Magyarország(4) Olaszország(4) strand(3) pozitív gondolkodás(3) vakáció(3) felkészítés(3) interjú(3) Achensee(3) park(3) német(3) magyar néptánc(3) Dél-Tirol(3) szezonvég(3) család(3) tánc(3)

Adatkezelési tájékoztató|Impresszum, kapcsolat|Gyakran ismételt kérdések

Honlapunkat a következő böngészőkhöz optimalizáltuk:
Apple Safari 5.1.7+ Google Chrome 26.0.1410.64+ Internet Explorer 8.0+ Mozilla Firefox 20.0+ Opera 12.15+

Copyright © 2013-2019 blogi.hu v1.62 - Minden jog fenntartva!