Regisztráció|Bejelentkezés|Elfelejtett jelszó

Az első :)

szerző: |2013. április 28. 15:00:00, Balatonalmádi

pálmafák alatt - télből a nyárba Vége a szezonnak, immáron a tizediknek – JUBILÁLOK! :) Nem hittem volna annak idején, mikor az első telemre megérkeztem Gerlosba, hogy ilyen tartós szerelem lesz a dologból. ;) De azt hiszem legtöbben így vagyunk ezzel a külföldön dolgozók közül, legalábbis az ismeretségi körömben szétnézve ez a tendencia. A „kicsiny falumban” jól ismert szólásról már nem is beszélve mely szerint: „egyszer Gerlos, mindig Gerlos”. Bár mondhatnám, hogy sikerült megtalálnom a Milchbar nyári verzióját, de eddig ezzel sajnos még nem dicsekedhetek. Na remélhetőleg majd most az Ossiacher See mellett!

Nem sok energiám volt írkálni a szezonban, főleg hogy még nem is volt hova, de most hogy végre rendeződött a technikai háttér is, lelkesen ragadtam billentyűzetet. Meg kell dícsérnem jó ideje hitegetett ismerőseimet, hisz kevesen voltak közülük, akik konkrétan reklamáltak volna, hogy meddig etetem még őket azzal, miszerint „hamarosan indul a blogom”. ;P Jó ideje viszont már én magam éreztem furának, hogy lassan egy éve használom a fenti kifejezést, mely úgy néz ki csak nem akarja fedni a valóságot.

Tehát most örömmel jelenthetem, hogy indul a korábban már beharangozott rendszeres beszámoló sorozat az osztrák vendégmunkás mindennapokról illetve a rövid itthon töltött köztes időszakokról. Valamint a fotóalbumok feltöltése és minél több használható információ begyűjtése azok számára, akik netán még csak most barátkoznak a gondolattal, hogy belekóstolnak a külföldi munkavállalás szépségeibe-nehézségeibe. Merthogy akad bőven mindkettőből, ahogy ezek hangoztatóiból is. Pro és kontra hallottam már sok véleményt az „odakint kolbászból van a kerítés”-től kezdve egészen a „a belemet ki kell dolgoznom a büdös parasztoknak” megnyilvánulásokig.

Most, hogy nem hagyományosnak mondható téli álmom után sikerült teljesen magamhoz térni a csodás Dél-Tirolnak s remek utitársamnak köszönhetően ;), igyekszem minél rendszeresebben frissíteni az oldalon található infokat és élménybeszámolókat.

Következő jelentkezésem alkalmával beszámolok arról, hogy is telik egy (számomra) tökéletes minivakáció Olaszország azon részén, ami sok szempontból még szinte Ausztriának számít. Ennek fotóit már láthatjátok kedvcsinálóként feltöltve a „Fotóalbum” menüpontban.

Facebook-funkciók Blogi.hu Apps alkalmazássalkövetkező »
Egy tökéletes minivakáció

ausztriai munka szezonvég Gerlos Milchbar Olaszország Dél-Tirol Ossiacher See Karintia Zillertal Ausztria

Ugrás az oldal tetejére

ausztriai munka(45) munkakeresés(26) Ausztria(23) nyelvtudás(23) munkatapasztalat(22) étterem(18) hotel(16) Karintia(15) kirándulás(15) vendég(14) Tirol(14) Gerlos(13) segítség(12) Facebook(12) konyha(12) Milchbar(11) fizetés(10) nyár(10) Zillertal(9) Ossiacher See(9) szezonkezdet(8) tópart(7) tél(7) vállalkozás(7) változás(6) gyakorlat(6) buli(6) személyzeti szállás(6) szakképesítés(6) Mayrhofen(6) személyiségfejlesztés(5) önmegvalósítás(5) kollégák(5) nyelvtanulás(5) köszönet(5) élőzene(4) zenekar(4) állásinterjú(4) időjárás(4) Bécs(4) étlap(4) Magyarország(4) Olaszország(4) strand(3) pozitív gondolkodás(3) vakáció(3) felkészítés(3) interjú(3) Achensee(3) park(3) német(3) magyar néptánc(3) Dél-Tirol(3) szezonvég(3) család(3) tánc(3)

Adatkezelési tájékoztató|Impresszum, kapcsolat|Gyakran ismételt kérdések

Honlapunkat a következő böngészőkhöz optimalizáltuk:
Apple Safari 5.1.7+ Google Chrome 26.0.1410.64+ Internet Explorer 8.0+ Mozilla Firefox 20.0+ Opera 12.15+

Copyright © 2013-2019 blogi.hu v1.62 - Minden jog fenntartva!